Arkivvecka 2013

För närvarande pågår arbetet med att planera för arkivveckan 2013, en händelse som alla ser extra mycket fram emot. Tidskriften Arkiv har träffat Mats Nafslund, stadsarkivarie i Västerås stad och ordförande för arbetsgruppen bakom evenemanget. Hur går arbetet med arkivveckan? – Det går bra. Det har varit ett intensivt arbete efter sommaren. Vi är sammanlagt… Read More »

2012-02-18

För närvarande pågår arbetet med att planera för arkivveckan 2013, en händelse som alla ser extra mycket fram emot. Tidskriften Arkiv har träffat Mats Nafslund, stadsarkivarie i Västerås stad och ordförande för arbetsgruppen bakom evenemanget.

Hur går arbetet med arkivveckan?\n– Det går bra. Det har varit ett intensivt arbete efter sommaren. Vi är sammanlagt 17 personer som arbetar med detta, på alla möjliga kanter.

Vad blir det för program?\n– Programmet blir rikt och varierat. Tanken är att erbjuda ett smörgåsbord för arkivarierna att botanisera bland. En tanke vi har haft är att utgå från den internationella arkivdeklarationen för att tydliggöra vilka uppdrag och uppgifter som professionen har. Det viktiga här är det gemensamma anslaget. Jag är själv är nischad inom kommunsektorn sedan många år. Men här finns fokus på det gemensamma för yrkeskåren, det som förenar oss. Inte minst är det viktigt att vi får möjlighet att träffa kollegor och andra likasinnade. Det finns ett särskilt värde i detta.

Hur ser du på att det genomförs i Västerås?\n– Det är roligt att vi har fått det här uppdraget lokalt och det är både spännande och kul att vi kan vara i Västerås!

Arkivveckan\nArkivveckan äger rum 14–16 maj i Västerås på Aros Kongresscenter\nAnmälan före den 15 februari kostar\n3 900 kronor exklusive moms.\nBakom arkivveckan står SASS – Svenska arkiv i samverkan förd synlighet. I denna sammanslutning ingår Riksarkivet tillsammans med Arkivrådet AAS, Falk, FA, NAF, NLA samt Arkivsamfundet.\nAnmälan och programinformation uppdateras kontinuerligt på\nwww.arkivveckan.se

Dela
Skriv ut

#nyheter


Fler reportage

Se alla


Inga artiklar med Nyheter tagg hittades