article_img

Uppdaterad arkivförordning på väg

Den 1 augusti 2024 uppdateras arkivförordningen. Ändringarna kommer ge bättre förutsättningar för myndigheternas digitala hantering och ett tydligare mandat för Riksarkivet.

article_img

Allt klart för Digikult i höst

Nu är programmet klart för höstens upplaga av Digikult den 1-3 oktober. Digikult är en årlig nationell konferens om tillgänglighet, delaktighet och utveckling för digitalt kulturarv i praktiken.

article_img

Ny nationell strategi för digitalt kulturarv

Nu finns en nationell strategi som erbjuder en gemensam riktning för arbetet med digitalisering av kulturarvet. Strategin beskriver nuläget inom kulturarvsområdet med utmaningar och vägar framåt utifrån en gemensam vision.

article_img

Riggat för tidsresor i Helsingborg

Helsingborgs rika historia får nytt liv i den imponerande utställningen "Om Helsingborg – en utställning från nu till då". På tredje våningen i stadens kulturhus har man skapat en fängslande tidsresa där besökarna kan utforska stadens förflutna genom både AR och traditionella utställningselement.

article_img

Ny version av appen Samtidsbild

Stockholms läns museum lanserar en uppdaterad version av sin app Samtidsbild, som gör det möjligt för länets invånare att direkt bidra med sina digitala fotografier till museets samlingar.

article_img

”Kulturens vägar, knutpunkter och mötesplatser”

Den 6–8 september 2024 är det återigen dags för Kulturarvsdagen, en del av de Europeiska Kulturarvsdagarna, som syftar till att uppmärksamma och fira det rika kulturarvet i Sverige och Europa.