bild

Har din myndighet drabbats av IT-attacken i januari?

Riksarkivet har kontaktats av myndigheter som i samband med ransomware-attacken mot Tietoevry har förlorat allmänna handlingar i sina it-system. Har din myndighet drabbats vill Riksarkivet gärna få information om det.

2024-02-05

När myndigheter utreder vilka skador som kan ha skett vid incidenten är det viktigt att även arkiv- och informationshanteringsfrågorna ingår. Om det till exempel inte går att återställa information har en gallring skett och det ska dokumenteras i arkivredovisningen; i arkivbeskrivningen och arkivförteckningen. Exempel på vad som behöver framgå är vilka handlingar som förlorats, vilka system och processer som påverkades, tidpunkt för incidenten och en kort beskrivning av incidenten.

Om din myndighet har drabbats under attacken mot Tietoevry önskar Riksarkivet att detta anmäls för att få en samlad bild av det inträffade och möjlighet att analysera behovet av åtgärder. Det finns dock inte något krav på att anmäla det inträffade till Riksarkivet. Anmälan kan skickas till registrator@riksarkviet.se.

Stock.adobe.com

Dela
Skriv ut

#nyheter


Fler reportage

Se alla


Inga artiklar med Nyheter tagg hittades