bild

Vad betyder mångfald för dig?

International Council on Archives (ICA) bjuder in till konferens vid University of Strathclyde i Glasgow, Skottland, den 7–9 oktober 2024.

2024-04-08

ICA/SUV-konferensen 2024 erbjuder ett forum för reflektion och diskussion kring mångfald i dess olika kulturella och geografiska sammanhang. Syftet är att främja både individuell och gemensam utforskning av likheter och olikheter som arkivarier och dokumentationsprofessionella upplever globalt.

Temat är inspirerat av det tydliga intresse som deltagarna uttryckte under de diskussioner kring ”Vad betyder mångfald för dig?” som ägde rum online

2023.

Professionella samtal är viktiga för att främja förståelse för mångfald och dess koncept globalt och lokalt. Konferensen välkomnar programförslag om tillgänglighet, mångfald, jämlikhet, inkludering och rättvisa, som exempelvis utforskande av globala skillnader, integrering av koncept i arkivverksamhet, samt stöd för detta arbete i olika organisationer. Ytterligare idéer är också välkomna.

Konferensen kommer att hållas i Skottlands mest folkrika och mångsidiga stad, Glasgow vid floden Clydes strand i västra centrala Skottland. University of Strathclyde kommer att stå värd för konferensen på campus i Glasgows centrum.

Läs mer här.

Stock.adobe.com

Dela
Skriv ut

#nyheter


Fler reportage

Se alla


Inga artiklar med Nyheter tagg hittades